/ skrevet af /   Ikke-kategoriseret / 0 kommentarer

Avlshingsten Franklin brillierede

Ved weekendens Dressurfestival på Blue Hors var den nu 9-årige avlshingst Franklin til start i både torsdagens MA1 og i fredagens Prix St. George.

Begge dage var Franklin, med Betina Jæger i sadlen, flyvende. Franklin viste sin store gangformåen og sit enorme talent for specielt de samlede øvelser – med karakterer på helt op til 9 for halvpirouetter og versader viste Franklin stor styrke og spændstighed. Og i middeltrav fik Franklin flot vist sin store “op ad bakke”-tendens og gangformåen.

Franklin sluttede torsdag i MA1 med en 1. plads og flotte 72,639% og i fredagens PSG – som også var Franklins debut i denne klasse – med en flot 2. plads og imponerende 73,202%.

Franklin er nok mere kendt for sine avlsresultater end for sine rideresultater. Dog har han som ung deltaget ved det prestigefyldte Verdensmesterskab for Ungheste  i 2015 og  2016, hvor han sluttede på en 6. plads i trøstefinalen. Derudover er Franklin også udnævnt fløjhingst i KWPN som 3-års og vandt samme år også materialprøven i Holland.

Franklins avlsresultater er imponerende:

  • Far til bedste dressurbetonede hoppeføl i Dansk Varmblod i 2019 Vilard’s Frina (avler: Stutteri Vilard I/S).
  • Far til ikke mindre end 4 stk. 3-års hopper udtaget til eliteskue 2019  Filuca (avler: Lisbeth B. Andersen), Florida Lightfoot (avler: Stutteri Lightfoot), Francisca Lightfoot (avler: Stutteri Lightfoot), Isa (avler: Lars & Henriette Hygum).
  • Far til avlshingsten Kadans (avler: G.J. Rijper) , som opnåede kåring i 2018 i Dansk Varmblod og som blev kåret som reserve fløjhingst ved hingstekåringen i KWPN.
  • Far til Faretti II (avler: Henrik Hansen), som satte prisrekord ved Nordic International Sales i 2018.
  • Far til årets hoppeføl 2017 – Faretti (avler: Henrik Hansen).
  • Far til årets hoppeføl 2016 – Francisca Lightfoot (avler: Anette Lyngs & Torben Damsbo).

Franklin har bevist sig i avlen ved at videregive sine spektakulære gangarter til sine afkom, som er utroligt velgående med aktive bagben og en stærk overlinje. 
SHARE THIS