/ skrevet af /   Ikke-kategoriseret / 0 kommentarer

Helgstrands hingste dominerede

I weekenden var Sportsrideklubben Aalborg vært for det næstsidste kvalifikationsstævne i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 4-, 5-, 6- og 7-årige.

Ole Hummelshøj og Kurt Christensen havde søndag æren af, at bedømme de 30 4-års heste – hvilket de gjorde med stor kompetence. I denne klasse havde Helgstrand Dressage, ikke mindre end 4 unghingste med i 4-års klassen.

Sejren tilfaldt vores dejlige fløjhingst Kremlin MD (e. Governor/Russeau). Med Mette Sejbjerg Jensen i sadlen blev hingsten belønnet med hele 9,0 i både trav, ridelighed og kapacitet, disse flotte karaktere var medvirkende til det endelige resultat på hele 88,4%.

På tredjepladsen var Mette Sejbjerg Jensen endnu engang at finde, da hingsten Got It (e. Grand Galaxy Win/BH Don Schufro), opnåede et samlet resultat på 87,20%, Got It og Mette fik ikke mindre end flotte 9,0 i galop og hele 9,3 i ridelighed.

Også Suarez (e. Sezuan/Desperados) blev placeret i kvalifikationsstævnet i Aalborg. Suarez og Mette Sejbjerg Jensen – endnu engang – blev honoreret med 9,0 i trav, 8,0 i skridt, 9,0 i galop, 7,8 i ridelighed, 8,6 i kapacitet – sammenlagt hele 84,8%.

Der har også været kvalifikationer andre steder end i Aalborg, disse kvalifikationsstævner har været spredt ud over det meste sommeren og det meste af landet. Ved disse stævne har Helgstrand Dressage også været repræsenteret med både salgsheste og en del af vores avlshingste.

Af 4 års hingste har Kardieno, med Thomas Sigtenbjerggaard i sadlen, været til kvalifikation i Sportsrideklubben Bogø – her opnåede ekvipagen en total score på hele 9,22, med imponerende 9,3 i trav og hele 10,0 i galop – disse karakterer gav Kardieno og Thomas en meget overlegen sejr.

Også Ferdades og Anne-Mette Strandby Hansen har været til kvalifikation til DRF’s championat, dette forgik på Vilhelmsborg, hvor ekvipagen vandt klassen med en total på 8,76.

Helgstrand Dressage har en meget stærkt felt af unghingste og i 5 års gruppen er der ekstra mange om budet. På Vilhelmsborg havde vi både Springbank II VH og Janeiro Platinum til start og begge gjorde en særdeles god figur. Springbank II VH og Severo vandt klassen med hele 9,54 i total og Janeiro Platinum og Anne-Marie Hosbond blev placeret som nr. 3 med en total score på 9,08.

Nu venter vi spændte på den sidste kvalifikation og ikke mindst på den endelige liste over hvem og hvilke heste, vi skal tage med til  finalen i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 4-, 5-, 6- og 7-årige, som forgår på Blue Horse i uge 41.

Det var ikke kun i Aalborg, at Helgstrands hingste gjorde det godt. Også ved det tyske Bundeschampionat brillerede vores hingste. 

I 3 års klassen blev Danciero (e. Dancier/Floriscount) med Eva Möller i sadlen placeret som nummer 4 med meget flotte karakterer og en total på hele 8,7.

Valverde (e. Vitalis/Ampère) blev i 5 års-klassen – igen med Eva Möllersom rytter – en overlegen og værdig vinder. Valverde imponerede dommerne, som honorerede ekvipagen med utrolig flotte karakterer – 9,0 i trav, 9,5 i skridt, 9,5 i galop, 9,0 i ridelighed og en total på 9,3. Disse karakterer resulterede i en status som Siegerhengst og Bundeschampion.

Billeder: Kremlin og Mette Sejbjerg Jensen

 

SHARE THIS